ingyenebéd

Friss topikok

Címkék

adó (13) államadósság (3) állami (3) ár (16) bank (2) befektetés (5) befektetők (1) bér (1) biztosítás (1) budapest (4) bukás (1) csőd (1) dömping (1) egészség (5) energia (10) eu (4) euró (3) externália (2) fejlesztés (4) felsőoktatás (2) finanszírozás (12) fogyasztás (2) forint (5) fúzió (2) galopp (1) gazdaságpolitika (13) gazdaságtörténet (1) igazságszolgáltatás (1) infláció (1) infrastruktúra (2) ingyenebéd (3) internet (1) intézmények (3) járadékvadászat (5) jólét (2) karácsony (1) kereskedelem (5) kocsma (1) költségvetés (3) könyv (2) környezetszennyezés (2) környezetvédelem (2) korrupció (1) korrupicó (2) kovács ádám (2) közbeszerzés (1) közgazdaságtan (2) közlekedés (7) közpénzügyek (26) köztársaság (1) külgazdaság (3) liberalizáció (3) makroökonómia (3) média (1) mellékvonalak (1) migráció (1) mikroökonómia (2) mol (2) monetáris (7) monopólium (6) munka (3) munkanélküliség (1) művészet (5) nyilvánosság (2) oktatás (11) pénz (1) pénzügy (3) rádió (2) rendezvény (2) részvény (3) segély (1) sport (3) statisztika (1) szabadlovasok (1) szabályozás (16) szegénység (1) szegéynség (1) szellemi (2) szerkezetváltás (1) szolidaritás (4) támogatás (10) tandíj (1) társadalombiztosítás (2) termelés (1) tilos (3) tóth istván jános (1) tudomány (2) tulajdon (3) usa (2) választás (3) vállalatok (3) válság (8) vasút (5) vérpumpa (3) verseny (2) versenyképesség (4) Címkefelhő

Networked Blogs

Facebook követők

2009.10.13. 16:39 süssmájer

Elég volt a túlszabályozásból!

Eszméletlen, hogy ebben az országban mindent szabályozni kell. Erről nem is lehet mondani mást, mint hogy egész egyszerűen szánalmas. Most itt ez az idiótaság, egy sajtóközlemény, melyben az ORTT jelzi (hangúlyozom, itt tisztán szakszerű jogalkalmazónként!), hogy "a médiarendszer komoly működési zavarát okozza, hogy hiányoznak a társadalom számára kiemelt jelentőségő események közvetítésének részletes szabályai".

A Médiatörvény szerint a „kizárólagos televíziós közvetítési jog nem gyakorolható olyan módon, hogy a hazai közönség meghatározó részét kizárja a társadalom számára nagy jelentőséggel bíró televíziós események figyelemmel kíséréséből.” A társadalom számára nagy jelentőséggel bíró események fogalmát és a konkrét eseményeket meghatározó lista hiányzik, mert a szükséges kormányrendelet nem készült el.

Kedves barátaim, tessék nekem elmagyarázni, mért kell állami szabályozónak, miniszterelnöki hivatalnak listát írni arról, hogy melyik focimeccs számít "a társadalom számára nagy jelentőséggel bíró televíziós esemény"-nek, és mért nem bízhatjuk mindezt a piacra? Ez egész egyszerűen elképesztő.

Követelem, hogy a pártok hozzák nyilvánosságra választási programjuk mellékletében, hogy ők milyen tévéműsorokat és meccseket adnak majd ingyen a követekző ciklusban!


 

2 komment · 1 trackback

Címkék: média szabályozás állami


A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenebed.blog.hu/api/trackback/id/tr891447764

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: [Hazai] Az ORTT majd jól megmondja mit közvetítsenek 2009.10.14. 23:01:21

Csupa sporteseményt emelt ki, mint fontos közérdekű műsor, az ORTT, ebből is látszik, hogy akik a döntést hozzák milyen beállítottsággal rendelkeznek, sőt azt is könnyen ki lehetne deríteni, hogy melyik szolgáltatónál van előfizetésük. Jelenleg a legna...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. No 2009.10.13. 18:18:20

Kis butus. Pl. itt van ez a Miniszterelnöki Érdeklődésre számot tartó focimeccs, amit persze megnyertünk (nyilván a Misztikus Jelenlétnek köszönhetően is, de ezt nem tudom követni és nem kívánom feszegetni). Hogy miért ne bízzuk a piacra a Legfontosabb Focimeccsek, Korszakalkotó Pártkongresszusok, Piramidális Évértékelések, és majdan nyilvánvalóan - egyben sajnos - bekövetkező Tragikus Temetések közvetítését? (Utóbbi különösen kényes kérdés, még valaki pezsgőt találna rendelni, miközben az összes országos rádió egész nap gyászzenét játszik!)

Magad írtad le a varázsszót: "kizárólagos közvetítési jog". Szerinted ez a madár hogy a manóba' jön össze a szabad piaccal? Minél több "kizárólagos közvetítési jog", annál inkább szükséges a gyakorlóik megregulázása! Míg végül elérjük az eszményi állapotot (visszatérünk hozzá): csak "kizárólagos közvetítési jog" van, aminek a gyakorlója viszont az ORTT - vagy az utóda - tenyeréből eszik. És beköszönt (visszatér) a Kánaán!

Vakmacska 2009.10.29. 16:44:40

Sajnos ezt az okosságot kivételesen nem Magyarországon, hanem az Európai Unióban találták ki, a lelőhely: Audiovizuális Szolgáltatások Irányelve, 2007 vége. Elvileg a tagállamoknak ez alapján kéne megadniuk a társadalmilag fontos események listáját, amire nem vagy korlátozottan adható kizárólagos közvetítési jog (legalább öszefoglalót ingyenesen kell másoknak rendelkezésre bocsátani). Ja és az irányelv alapján kéne megalkotni egy új médiatörvényt, mert elég sok mindenben ez az irányelv meg a mostani törvény nem egyezik.

Bocs hogy szakmázok, de nekem anno ezt baromi részletesen kellett feldolgoznom....
süti beállítások módosítása