ingyenebéd

Friss topikok

Címkék

adó (13) államadósság (3) állami (3) ár (16) bank (2) befektetés (5) befektetők (1) bér (1) biztosítás (1) budapest (4) bukás (1) csőd (1) dömping (1) egészség (5) energia (10) eu (4) euró (3) externália (2) fejlesztés (4) felsőoktatás (2) finanszírozás (12) fogyasztás (2) forint (5) fúzió (2) galopp (1) gazdaságpolitika (13) gazdaságtörténet (1) igazságszolgáltatás (1) infláció (1) infrastruktúra (2) ingyenebéd (3) internet (1) intézmények (3) járadékvadászat (5) jólét (2) karácsony (1) kereskedelem (5) kocsma (1) költségvetés (3) könyv (2) környezetszennyezés (2) környezetvédelem (2) korrupció (1) korrupicó (2) kovács ádám (2) közbeszerzés (1) közgazdaságtan (2) közlekedés (7) közpénzügyek (26) köztársaság (1) külgazdaság (3) liberalizáció (3) makroökonómia (3) média (1) mellékvonalak (1) migráció (1) mikroökonómia (2) mol (2) monetáris (7) monopólium (6) munka (3) munkanélküliség (1) művészet (5) nyilvánosság (2) oktatás (11) pénz (1) pénzügy (3) rádió (2) rendezvény (2) részvény (3) segély (1) sport (3) statisztika (1) szabadlovasok (1) szabályozás (16) szegénység (1) szegéynség (1) szellemi (2) szerkezetváltás (1) szolidaritás (4) támogatás (10) tandíj (1) társadalombiztosítás (2) termelés (1) tilos (3) tóth istván jános (1) tudomány (2) tulajdon (3) usa (2) választás (3) vállalatok (3) válság (8) vasút (5) vérpumpa (3) verseny (2) versenyképesség (4) Címkefelhő

Networked Blogs

Facebook követők

2009.04.10. 08:23 antaldaniel

Állami támogatást kér a Sziget

Állami támogatást kér a hazai fesztivál rendezvényszervező piacon meghatározó szereplővé vált Sziget Kft, a budapesti Sziget, a soproni Volt és a mezőtúri rockfesztivál rendezője. A Sziget majdnem minden évben kapott valamilyen állami vagy önkormányzati támogatást (pl. kedvezményes közterület-bérleti díjat).

Míg a fesztivál az utóbbi két évben büszkén hirdette, üzleti alapon oldja meg a szervezést, idén megint a Miniszterelnöki Hivatalhoz fordultak, hogy támogatást kapjanak a központi költségvetésből. Az egész költség öt százalékát kérik az államtól: az idei költségvetés várhatóan 2,7 milliárd forint környékén lesz, azaz körülbelül 135 millió forintot várnak. Index: Állami támogatást kér a Sziget

Az államosítást további jele, hogy a kereskedelmi rádiókkal közpénzen versenyző MR2-Petőfi is saját nagyszínpaddal jelenik meg a rendezvényen. Emellett egyhektáros területen mutatkozik be a magyar gasztronómia, a képzőművészet, az iparművészet, lesz táncház, népzene és cigányzene is.

A tavalyi hírek még arról szóltak, hogy a szuper-nyereséges vállalkozás milliárdokért kelt el; Gerendai Károlyt meg is választották az év üzletemberének.

Bár önmagában nem illegitim a kultúra állami támogatása, azért érdemes elgondolkodni az összefüggéseken. További témába vágó cikkeink itt olvashatók el.


4 komment

Címkék: művészet támogatás finanszírozás közpénzügyek


A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenebed.blog.hu/api/trackback/id/tr341057128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2009.04.11. 12:52:15

En nem lennek szomoru ha nem lenne sziget. :) Legalabb nem jon ide a sok csocselek.

süsülány 2009.04.19. 22:20:06

Szerintem az MR2 fellendített egy olyan - szerintem nagyon jó - magyar könnyűzenei életet, ami valamiért nem történt meg magától a kereskedelmi rádiók versenyének MR2 Petőfi előtti 10-15 éve alatt. Annak ellenére, hogy értem a közgazdasági problémát abban, hogy az állam pénzét ne költsük piaci alapon működtethető vállalkozásokra, főleg akkor ne, ha ez torzítja a versenyt, én úgy érzem van valami "közjószág" jellege annak a rádiónak, amelyik közreműködésével a fiatal magyar zenészek egyre szélesebb köre éri el közönségét, amelyik jót tett a magyar koncertéletnek is, mert már nemcsak 3 zenekart lehet mindenhol hallani, és amelyiken keresztül a fiatalok országszerte (még ott is ahol ez piaci alapon egyáltalán nem éri meg) megismerhetik az aktuális trendeket és a legújabb zenéket
süti beállítások módosítása