ingyenebéd

Friss topikok

Címkék

adó (13) államadósság (3) állami (3) ár (16) bank (2) befektetés (5) befektetők (1) bér (1) biztosítás (1) budapest (4) bukás (1) csőd (1) dömping (1) egészség (5) energia (10) eu (4) euró (3) externália (2) fejlesztés (4) felsőoktatás (2) finanszírozás (12) fogyasztás (2) forint (5) fúzió (2) galopp (1) gazdaságpolitika (13) gazdaságtörténet (1) igazságszolgáltatás (1) infláció (1) infrastruktúra (2) ingyenebéd (3) internet (1) intézmények (3) járadékvadászat (5) jólét (2) karácsony (1) kereskedelem (5) kocsma (1) költségvetés (3) könyv (2) környezetszennyezés (2) környezetvédelem (2) korrupció (1) korrupicó (2) kovács ádám (2) közbeszerzés (1) közgazdaságtan (2) közlekedés (7) közpénzügyek (26) köztársaság (1) külgazdaság (3) liberalizáció (3) makroökonómia (3) média (1) mellékvonalak (1) migráció (1) mikroökonómia (2) mol (2) monetáris (7) monopólium (6) munka (3) munkanélküliség (1) művészet (5) nyilvánosság (2) oktatás (11) pénz (1) pénzügy (3) rádió (2) rendezvény (2) részvény (3) segély (1) sport (3) statisztika (1) szabadlovasok (1) szabályozás (16) szegénység (1) szegéynség (1) szellemi (2) szerkezetváltás (1) szolidaritás (4) támogatás (10) tandíj (1) társadalombiztosítás (2) termelés (1) tilos (3) tóth istván jános (1) tudomány (2) tulajdon (3) usa (2) választás (3) vállalatok (3) válság (8) vasút (5) vérpumpa (3) verseny (2) versenyképesség (4) Címkefelhő

Networked Blogs

Facebook követők

2009.05.29. 20:35 antaldaniel

MKB-Adófizetők Veszprém a jövő évi BL-ben

Ahogy a Magyar Narancs szerkesztőségi cikkéből megtudhatjuk, az adófizetők új kézilabdacsapattal gazdagodhatnak a napokban, tekintettel arra, hogy az erre vonatkozó 100 milliós előterjesztést ötpárti egyetértéssel támogatja az Országgyűlés szakbizottsága.

Az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága múlt keddi ülésén Hajnal Csaba, az MKB Veszprém kézilabdacsapat ügyvezetője avval állt elő, hogy ha nem kapnak "segítséget", szám szerint 100 millió HUF-ot, akkor nem tudnak a jelenlegi szinten működni a továbbiakban.

A veszprémi polgárok eddig is áldoztak önkormányzatuk (és bérleteik) révén a klubra, de az idén BL negyeddöntőig jutó csapat támogatásába az ország többi részén élő szurkolók is beszállhatnak.

Szerintem csak néhány feltételt kéne szabni a támogatáshoz:

1) A névadó szponzorhoz anyagilag szorosan felzárkozó adófizetők is jelenjenek meg a klubcsapat hivatalos nevében, mondjuk MKB-Adófizetők Veszprém néven.

2) A szponzorokhoz hasonlóan az adófizetők is kapjanak tiszteletjegyeket a reménybeli BL nyolcad- és negyeddöntőre, mondjuk az APEH honlapján keresztül, adóazonosító jel alapján sorsolva. (Mindenkinek nyilván nem jut).

3) A szponzoroknak járó szabadjegyek 3,9 százalékát ajánlják fel az IMF magyarországi irodájában dolgozóknak, hiszen a hitelezők is kiveszik a részüket a segítségből.

Remélem, hogy a közös áldozatvállalás még jobban összehozza a szurkolótábort a következő szezonban.

6 komment

Címkék: sport támogatás


A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenebed.blog.hu/api/trackback/id/tr71152127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.05.30. 07:08:16

Mondjuk nem hiszem, hogy ez tenné tönkre az országot. Az ellenkezője rohamtempóban zajlik. Most a Hertz szalámi, tegnap a gyulai, majd jön megint egy emblematikusan magyar áldozat. Szerinted jól van ez így!!??

antaldaniel 2009.05.30. 12:21:20

Nem, nem teszi tönkre az országot. De nem is segíti. Tudomásom szerint a Hertznek volna jobb tulajdonosa, jobb menedzsmentje, ha nem tartaná az állami támogatás reménye és a bank életben a mostanit. A Hertz terméke jó, csak olyan emberek kezében van az üzem, akkor rosszul kezelik. Így megy tönkre a magyar ipar. A vezérigazgató azt nyilatkozza, hogy az energiaárak sodorták nehéz helyzebe. Miért nem kötött árfolyam-biztosítás az energiaárakra? Miért nem mondd le, ha meg van, hogy mit rontott el?

Szerintem a magyar állam nem a tehetséget támogatja, hanem a tehetségteleneket védi a bukástól. Ez a korrupció és a kontraszelekció logikája.

hamargeza 2009.05.30. 17:54:21

én nem értem. én nem szeretem a kézilabdát, és nem óhajtottam csapatot venni? mégis kifizettem egyért a vételárat, miért? paalcili.blog.hu/

GeeDawg2 2009.06.04. 09:23:34

antaldaniel: Szerintem az, hogy az Állam (így, nagybetűvel, általánosítva) kézilabdacsapatot, szalámigyárat, vagy éppen szegénységprogramot üzemeltet, tulajdonol, stb. nem közgazdasági, hanem politikai ízlés kérdése. Közgazdászként az a releváns kérdés, hogy mindezt hogyan teszi? Hatékonyan? Eredményesen? Az adófizetők érdekeit szem előtt tartva? (azaz átláthatóan és elszámoltatható módon) Közgazdászként még arra is vállalkoznék, hogy mindezekre mérési módokat, rendszereket is kidolgozzak - de azt, hogy kijelentsem, hogy a kézilabdacsapat üzemeltetése, segítése eleve helytelen, vagy éppen nemzetmentő cselekedet, abba nem mernék belemenni.

GeeDawg2 2009.06.04. 09:34:57

@molaris: Az általad emblematikus áldozatnak nevezett izét úgy hívjuk, hogy "brand value loss". Kb. 60 évvel ezelőtt a nevezett szalámigyárakhoz hasonlatos volt más nagyvárosokban is, pl. kis hazámban, Debrecenben is. Aztán, amikor megszűnt, senki nem kért számon senkit, mert éppen kommunizmus volt. Vagy amikor a szegedi labdarúgás csődbe ment (alapítva 1899), senki nem beszélt nemzeti gyászról, mint pl. a Fradi kapcsán.
Ha van értéke a brand-nek, akkor a jó tulajdonos építi tovább. Ha nincs, vagy éppen a tulajdonos hülye, akkor semmilyen állami mentőöv, szabályozás nem segít. (ld. egri bikavér lezüllése)
A brand value-nak pont az a lényege, hogy egy monopolisztikus piacon próbáld meg a helyettesíthetőséget redukálni (mondjuk minőségi biztosítással). Ebből a szempontból az állami támogatás még extrán kérdéses...

antaldaniel 2009.06.05. 11:24:45

Nem tartom sem nemzetellenes, sem ab ovo közgazdaságilag helytelen cselekedetnek az élsport visszaállamosítását, bár nem ízlésem szerint való. Azt viszont kétes törvényességű állami támogatásnak tartanám, ha az adófizetők pénzéből finanszírozott kézilabdacsapat egy magánbankot reklámozna. Csak nevezzük a nevén a dolgokat - és ne verjük át a hitelezőinket.
süti beállítások módosítása